2009. november 26., csütörtök

Készülődés

Minden évben elhatározom - mint rajtam kívűl sokan -, hogy időben nekikezdek a karácsonyi készülődésnek és nem hagyok mindent az utolsó pillanatra. Eddig ez jól is hangzik, de megvalósítani soha nem sikerült. Mindig maradt jó pár apróság, az utolsó pillanatra, amiért izgulhattam. De idén, láss csodát Világ! Most tartok ott, hogy néhány apróságot kell beszereznem és varrnom és már jöhet is a Karácsony. Persze ez nem tudatosan lett így szerveve, hanem így jött ki. Ennyit a készülődésről. De most itt van néhány ötlet.
http://www.sulky-international.de/images/anleitung/Emily_Elch.pdf
http://www.sulky-international.de/images/anleitung/Tannenbaumanhaenger.pdf
http://www.sulky-international.de/images/anleitung/D_N_W_Nikolaussaeckchen2007.pdf

Falvédő







Ismét itt. Most, hogy ismét dolgozom semmire nincs időm. Hiába, szoknom kell ezt a fajta "munkarendet". Azért persze nem bírok magammal, el-el csípek pár percet, hogy alkothassak.



Felkérést kaptam fali zsebes tartó készítésére egy bölcsődébe (nem a mienkbe). A feladat az volt, hogy 20 zsebet varrjak, amin a gyerekek jelei vannak. Első olvasatra ez nem tűnik olyan komoly feladatnak, de mikor kiderült, hogy lovat, mókust, vonatot és sünit is kell varrnom, na akkor meginogtam egy kicsit. Próbáltam kicsit kreatívvá tenni a jeleket. A zsebek 22x22 cm-sek, így a falvédő 2,7 m! A mellékelt képek otthon készültek. Ha lesz kép a végleges helyéről, közzéteszem azt is.