2011. szeptember 8., csütörtök

Nem tüntem el

csak elfoglaltak a tennivalók. Először is sikerült elkészítenem néhány megvalósításért sorban álló varrnivalót. Szokásomhoz híven fényképeket nem készítettem róluk, de utólag igyekszem pótolni.
Másodszor elkezdődött az óvodai élet. Bevallom, nagyon féltem tőle. Új hely, új óvónénik, új gyerekek, stb... De Babzsák lányom várakozáson felül teljesített, amire nagyon büszke vagyok. Már első nap ott akart aludni, ez a második napon már sikerült is. Azóta meg mintha mindig is oda járt volna. Hogy hova? Hát a Pöttyös óvodába. Én már régen voltam óvodás és a közelemben sem volt a közelmúltban olyan gyerek, akinek az óvodai életét szorosabban figyelemmel tudtam volna kísérni, így egyik meglepetés a másik után ér. Az óvodánk madár ovi és zöld ovi is egyben, ami környezet tudatosságra, környezetvédelemre való nevelést takar. Ennek fényében szelektíven gyűjtik a hulladékot, megünneplik a fák, állatok világnapját, vetítés keretében (is) megismerkednek a madarakkal, télen etetik is őket.
És legnagyobb megdöbbenésemre minden nap készítenek valamit, igen, már most az első héten!!! Hétfőn rajzoltak, kedden só-liszt gyurmából és fogpiszkálókból sünit készítettek, tegnap pedig fél dió üres héjjából kis vitorlást. Ettől nekem szemem-szám tátva marad, mert sok rosszat hallani az állami óvodákról.
Szóval egyelőre úgy néz ki, hogy mindannyiunknak tetszik az óvodás élet. Remélem, a 3 év alatt nem, vagy csak kevés csalódás fog érni minket!

Nincsenek megjegyzések: