2009. augusztus 13., csütörtök

Bölcsődei herce-hurca

Mérföldkőhöz érkeztünk, de még tavasszal. Babzsák idén betölti második életévét, így döntést kellett hoznunk: menjen vagy maradjon (persze bölcsődébe). Hosszas piackutatás, latolgatás, érvek és ellenérvek felsorolása után megszületett a döntés: menjen bölcsibe.
Áprilisban szépen jelentkeztünk is az általunk kiszemelt állami fenntartású bölcsődébe, majd májusban megkaptuk a határozatot, mely szerint helyhiány miatt a felvételi kérelem elutasítva. Tapasztalatlan, rutintalan, első gyermekes szülőkként nyilván nem éltünk a fellebbezési lehetőséggel, mert hogy mire hivatkozzunk, ha nincs hely, hát nincs hely.
Aztán júliusban a főnököm visszautasíthatatlan ajánlattal keresett meg, így muszáj volt cselekednünk. Beadtunk egy kérelmet az önkormányzat szociális osztályára, hogy márpedig nekünk igazán nagy szükségünk lenne egy bölcsődei helyre.
Az egyéb alternatívák sajnos nem jöhettek szóba, mert a közelben lévő "magán bölcsőde" (hivatalos nevén családi napközi, fejlesztő, stb.) megtelt olyannyira, hogy 3x-os a túljelentkezés. Ami viszont még fogadta volna Babzsákot, az BKV-val számunkra elérhetetlen lett volna (80.000 Ft/hó-ért), autónk meg nincs.
Aztán pénteken megcsörrent a telefonom. A kiszemelt bölcsődéből kerestek, hogy megüresedett egy hely, szerdán 4-kor szülői értekezlet. (na, ezt is szoknom kell még, mert ugye, eddig az én szüleim voltak hivatalosak ezekre a rendezvényekre:))
Így Babzsák hivatalosan szeptember 1-től bölcsődés, de csak 7-től kezdődik a beszoktatás.

Nincsenek megjegyzések: